Στις 30 Ιουλίου δικάζεται ο σύντροφος μας Σπύρος Δαπέργολας μετά από μήνυση που κατέθεσε εις βάρος του ο βουλευτής της κυβέρνησης Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Αιτία η ανάρτηση- απάντηση του συντρόφου στο Twitter ενάντια στην στοχοποίηση της δημοσιογράφου Ελευθερία Κουμαντού από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Εθνικός ρουφιάνος, προσπαθώντας να δικαιώσει για άλλη μια φορά το τίτλο του, αποφάσισε να στείλει στα δικαστήρια το σύντροφο, προφασιζόμενος απειλή προς το πρόσωπό του. Μάλλον απειλή για τον ίδιο θεωρείται η οποιαδήποτε άποψη εναντίων του ενώ ο ίδιος μπορεί να καταφέρεται και να απειλεί όποιον/α δεν αρέσκεται στο να εξυμνεί την υπάρχουσα πολιτική. Μια πρακτική που ακολουθείται βέβαια από το σύνολο της κυβέρνησης και αφορά την ποινικοποίηση απόψεων και την περιστολή ελευθεριών.

Η φίμωση της ελευθερίας του λόγου και της ανεξάρτητης ενημέρωσης έρχονται να διαδεχθούν τις υπόλοιπες χουντικές τακτικές της νέας κανονικότητας που παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες: Απαγόρευση διαδηλώσεων, ανεξέλεγκτη αστυνομική καταστολή και βία, κυνήγι μεταναστών/ριων, εκκένωση καταλήψεων. Το δόγμα “Νόμος και Τάξη” προσπαθεί να εγκαθιδρύσει μια καινούρια πραγματικότητα και να να αποτρέψει κάθε φωνή αντίδρασης και αγώνα που θα αμφισβητεί και θα συγκρούεται με τα πλάνα τους.

Οι μάσκες της κυβέρνησής έπεσαν, οι προθέσεις της για στρατιωτικό έλεγχο και ισοπέδωση των όποιων αντιστέκονται είναι ξεκάθαρες. Ξεχνάνε όμως ότι οι κοινωνικές εξεγέρσεις γεννιούνται αναπόφευκτα σε τέτοιες περιστάσεις. Αν πιστεύουν ότι τα δικαιώματα και οι ελευθερίες μας, που κατακτήθηκαν με αγώνες είναι προς συζήτηση πλανώνται πλάνην οικτρά. Θα σταθούμε στο πλευρό κάθε συντρόφου που βάζουν το στόχαστρο οι κρατικοί και κατασταλτικοί μηχανισμοί. Θα υπερασπιστούμε έμπρακτα τα δικαιώματά μας, που δεν μας τα χάρισε κανείς.

Το κράτος και οι τσαρλατάνοι του ξέρουν να προκαλούν ας δούμε αν είναι έτοιμοι και για τις συνέπειες.

Υ.Σ.: Μπογδάνε ελπίζουμε αυτή την φορά να εμφανιστείς, θα σε περιμένουμε.

ΚΑΛΟΎΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ
ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΉΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΊΔΩΝ
30/ 7 9.ΟΟ Π.Μ. ΚΤΙΡΙΟ 2

Αναρχική Ομοσπονδία-Περιφέρεια Αθήνας