Ξημερώματα Σαββάτου 29/8/2020 έγινε ένοπλη επίθεση στο Κ*Βοξ. Βρέθηκαν συνολικά 8 κάλυκες από σφαίρες, ενώ την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν μέσα στον χώρο σύντροφοι της περιφρούρησης, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Κοινωνικό Κέντρο δέχεται τέτοιου είδους επίθεση. Ανάλογη επίθεση είχε συμβεί και πριν λίγα χρόνια και αφορούσε την συνεπή αγωνιστική στάση απέναντι στους πρεζέμπορες της πλατείας. Λόγω της ομοιότητας των δυο επιθέσεων εύλογα η επικρατέστερη θεωρία είναι ότι πρόκειται για τους ίδιους τραμπούκους που σουλατσάρουν στην πλατεία. .

Μαφίες,ναρκέμποροι, βιαστές και τραμπούκοι λυμαίνονται τα τελευταία χρόνια την περιοχή των Εξαρχείων, με το Βοξ να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, μαζί και με άλλες συλλογικότητες, για την εκδίωξη τους. Προφανώς η στάση και η δράση αυτή ενοχλεί τέτοιου είδους παρακρατικές συμμορίες και για αυτό και βρίσκεται στο στόχαστρο. Παρ’ όλη την μπατσοκρατία που επικρατεί γύρω και μέσα στα Εξάρχεια τραμπούκοι, μαφιόζοι, βιαστές συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητοι στην πλατεία και στα γύρω στενά με ελάχιστες μόνο απώλειες για τα μάτια του κόσμου. Ο καθ’ ένας καταλαβαίνει λοιπόν, ότι για το Κράτος, ο εχθρός δεν είναι κανείς άλλος, παρά ο κόσμος του κινήματος.

Τόσο οι επιθέσεις του Κράτους με Ματ και ΔΕΛΤΑδες, όσο και οι επιθέσεις από πρεζέμπορες και άλλου είδους τραμπούκους, να ξέρουν ότι δεν μας φοβίζουν, αλλά μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο. Θα υπερασπιστούμε έμπρακτα το κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο Βοξ απέναντι σε μαφίες και κράτος.

Πίσω ρουφιάνοι εμπρός σύντροφοι
Έξω από τις πλατείες μπάτσοι και μαφίες