Άλλο ένα καλοκαίρι επί κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας πέρασε και ήρθαμε αντιμέτωποι με την έντονη καταστολή με μια πτυχή της να είναι ξανά η εκκένωση καταλήψεων. Με πιο πρόσφατη την σημερινή εκκένωση της Κατάληψης Φιλολάου 99 στο Παγκράτι, που ακολουθεί τις καταλήψεις Δερβενίων, τη Τerra Incognita, τη Libertatia και Rοsa Nera δέχθηκαν επίθεση από τις κατασταλτικές δυνάμεις συνεχίζοντας το έργο του τελεσίγραφου του Χρυσοχοϊδη.  Παρακολουθούμε το Κράτος και το κεφάλαιο να επιχειρούν για άλλη μια φορά να καλλιεργήσουν το φόβο, την ασφυξία και την υποταγή της κοινωνίας εγκαθιδρύοντας μια κατάσταση μόνιμης εξαθλίωσης πάντα με την “φιλική συμμετοχή” της αστυνομικής βίας. Είναι επόμενο οι καταλήψεις, χώροι διάχυσης της αναρχικής – αντιεξουσιαστικής θεώρησης και πράξης , να αποτελούν αγκάθι απέναντι στα μεγαλεπήβολα σχέδια  της εξουσίας τους.

Η απάντηση των συντρόφων σε όλη την Ελλάδα ήταν άμεση: Πορείες – ενημερώσεις – συγκεντρώσεις και μικροφωνικές έδειξαν πως η αλληλεγγύη είναι το μεγάλο μας όπλο απέναντι σε κράτος και αφεντικά.

Οι καταλήψεις και οι αυτοδιαχειριζόμενες δομές στέγασης είναι και θα είναι εργαστήρια αγώνα και αντίστασης ενάντια στο καθεστώς της ασφυξίας που προσπαθούν να μας επιβάλλουν. Σημεία συνεύρεσης των αντιστεκόμενων όπου η αλληλεγγύη, η ισοτιμία, η πολυμορφία και η ανυπακοή αποκτούν σάρκα και οστά. Απελευθερωμένα κέντρα ιδεών και πρακτικών που προτάσσουν έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, τη δημιουργία μιας κοινωνίας από τα κάτω που έρχεται σε σύγκρουση με τα ολοκληρωτικά πλάνα του κεφαλαίου.

Η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ βαφτίζουν τις καταλήψεις “εστίεςανομίας”. Γιατί νόμος για αυτούς αποτελούν τα κέρδη επιχειρήσεων, η μισθωτή σκλαβιά , τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών. Βαφτίζουν τις καταλήψεις ανεκμετάλλευτη δημόσια γη, γιατί αξιοποίηση για αυτούς είναι  τα επενδυτικά σχέδια μεγαλοεργολάβων και επενδυτών. Απαξιώσουν και να απονοηματοδοτήσουν εν τέλη τις δομές του αγώνα παρυσιάζεντας τις ως κάτι κενό, ως απλά ντουβάρια. Ξεχνάνε όμως ότι αυτό που τους ενοχλεί και τους κάνει να επιτίθενται λυσσασμένα είναι το περιεχόμενο που περικλείεται μέσα σε αυτά.

Οι καταλήψεις είναι τα σπίτια. Τα σπίτια όσων οραματίζονται και αγωνίζονται για έναν κόσμο αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης. Οι ανάγκες πους τις γέννησαν συνεχίζουν να υπάρχουν όσο υπάρχει κράτος και καπιταλισμός. Η επανοικιοποίηση του δημόσιου χώρου θα είναι πάντα στην ατζέντα όσων αγωνίζονται. Θα συνεχίζουμε να παλεύουμε για μια ανάσα ελευθερίας απέναντι στον ασφυκτικό κλοιό της ιδιοκτησίας με μαχητικούς και πολύμορφους αγώνες θα συγκρουόμαστε με το υπάρχον για να γεννηθεί κάτι καινούριο.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΦΙΛΟΛΟΛΑΟΥ ΣΗΜΕΡΑ 25/09 ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ

ΟΙ ΙΔΈΕΣ ΔΕΝ ΕΚΚΕΝΟΝΤΑΙ ΧΩΝΈΨΤΕ ΤΟ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΉΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΓΩΝΑ