Στις 9/11 ο αναρχικός πολιτικός κρατούμενος Κώστας Σακκάς ξεκίνησε απεργία πείνας, δηλώνοντας με δημόσια ανακοίνωσή του ότι θα κλιμακώσει τον αγώνα του εκκινώντας συνοδευτικά και απεργία δίψας στις 14/11. Ο Κώστας Σακκάς έδωσε πέρσι πανελλαδικές εξετάσεις και εισήχθη στη Γεωπονική Σχολή στην Αθήνα. Στις 16/9 η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών αποφάσισε τη μεταγωγή του κρατούμενου από τις Φυλακές Νιγρίτας στις Φυλακές Κορυδαλλού, για να μπορέσει ο Κώστας Σακκάς να περατώσει τις σπουδές του και να ολοκληρώσει την πρακτική του άσκηση στο ΙΕΚ Γραφιστικής του συγκεκριμένου σωφρονιστικού καταστήματος.

Στις 7/11 ο Κώστας Σακκάς απήχθη αιφνιδίως και αδικαιολόγητα και μετήχθη καταχρηστικά στις Φυλακές Νιγρίτας κατόπιν εντολής της διευθύντριας των Φυλακών Κορυδαλλού, Μαρίας Στέφη. Μάλιστα, στις 2/11 είχε προηγηθεί έρευνα στο κελί όπου κρατούταν ο Κώστας Σακκάς, χωρίς να βρεθεί κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο που θα δικαιολογούσε τη μεταγωγή του, την οποία, όπως φάνηκε λίγες μέρες αργότερα, επιζητούσε διακαώς η διευθύντρια των φυλακών. Χωρίς να δοθεί, λοιπόν, η παραμικρή αφορμή, η Μαρία Στέφη ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την εκδικητική μεταγωγή του Κώστα Σακκά. Ο ίδιος μεταφέρθηκε παρά τη θέλησή του σε φυλακές όπου οι κρατούμενοι έχουν συμπτώματα του Covid-19, παρότι εκεί δε διενεργούνται τεστ σε κανέναν. Οι συνθήκες κράτησης στις Φυλακές Νιγρίτας είναι οδυνηρές και απαράδεκτες. Η φυλακή είναι υπερπλήρης και στερείται τροφοδοσίας νερού κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Ας μην ξεχνάμε, επίσης, πως οι υγειονομικές μονάδες στον νομό Σερρών έχουν καταρρεύσει. Διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ δεν υπάρχουν ούτε στον νομό Σερρών, ούτε στον γειτονικό νομό Θεσσαλονίκης.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, οι ζωές των κρατουμένων κρέμονται από μια λεπτή κλωστή. Οι ευθύνες βρίσκονται στο λαιμό της κυβέρνησης που αδιαφορεί για τον παραγωγικά περισσευούμενο πληθυσμό των φυλακών. Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες δημοσιεύθηκε η εξής καταγγελία των κρατουμένων των Φυλακών Διαβατών: 10% των κρατουμένων βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19, τεστ δε γίνονται σε όλους παρά μόνο σε 150 κρατούμενους και σε προσωπικό της φυλακής μέχρι στιγμής. Η τραγωδία που διαδραματίζεται αυτή στιγμή στις Φυλακές Διαβατών είναι ενδεικτική συνθήκη του τι πρόκειται να επακολουθήσει σύντομα και στις υπόλοιπες φυλακές, αν η κυβέρνηση δε διενεργήσει μαζικά τεστ, αν δε λάβει τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας και ιατρικής περίθαλψης των κρατουμένων, αν δεν αποσυμφορήσει τα κολαστήρια και αν δε χορηγήσει υπό όρους απελευθερώσεις των κρατουμένων που είναι ηλικιωμένοι, ευπαθείς ή είναι υπόδικοι για μικροαδικήματα. Αυτά είναι τα αιτήματα των αγωνιζόμενων κρατουμένων, τα οποία στηρίζουμε πλήρως ως αναγκαία επίδικα που πρέπει να ικανοποιηθούν για την προστασία αυτού του χειμαζόμενου και απόκληρου τμήματος της κοινωνίας. Η απαξίωση της ζωής των κρατουμένων δεν πρόκειται να γίνει επιτρεπτή τόσο από τους κρατούμενους, όσο και από το κίνημα αλληλεγγύης εκτός των τειχών.

Η αυθαίρετη μεταγωγή του Κώστα Σακκά στις Φυλακές Νιγρίτας συνιστά πράξη πολιτικού ρεβανσισμού από μεριάς του κράτους, την οποία ανέλαβε πολιτικά να φέρει εις πέρας η διευθύντρια των Φυλακών Κορυδαλλού, Μαρία Στέφη. Η ίδια περιέπαιζε πριν από μερικές ημέρες τους κρατούμενους που έχουν εκκρεμότητες με τις σπουδές τους, υποσχόμενη ότι θα σταθεί στο πλευρό τους. Οι μάσκες της κρατικής εξουσίας, όμως, έπεσαν γρήγορα για ακόμα μία φορά. Αν είσαι στρατευμένος αγωνιστής και αναρχικός το κυνηγητό και ο ρεβανσισμός από μεριάς της κρατικής εξουσίας δεν έχουν τελειωμό ούτε και μέσα στις φυλακές.

Εν μέσω πανδημίας Covid-19, καθολικού lockdown, περιστολής και απαγόρευσης των διαδηλώσεων, διαμορφώνονται οι συνθήκες που θα επιτείνουν ακόμα περισσότερο τον κρατικό και καπιταλιστικό ολοκληρωτισμό. Η κυβέρνηση επιζητεί κατόπιν απαίτησης των κεφαλαιοκρατών να παροπλίσει τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις, ενώ δρομολογεί την εξόντωση των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και την αποκλειστική οικονομική στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου. Σε αυτήν την περίοδο η κυβέρνηση επιχειρεί να «σβήσει τα φώτα» στις φυλακές, να συσκοτίσει και να αποσυνδέσει την εγκληματική της πολιτική διαχείριση των κρατουμένων στα κολαστήρια με τη σωρεία των νέων αντικοινωνικών και αντεργατικών μέτρων που ψηφίζει με τη συνέργεια και τη συγκατάθεση των λοιπών αστικών κομμάτων στραγγαλίζοντας και εξαθλιώνοντας οικονομικά και βιολογικά την κοινωνική βάση. Διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία οι αυθαιρεσίες και οι επιθέσεις του κράτους και των αφεντικών οξύνονται και πληθαίνουν υπό το πρόσχημα μιας απατηλά «σωτήριας» υγειονομικής διαχείρισης.

Αν δε βάλουμε φρένο στην επιταχυνόμενη και αχαλίνωτη περιστολή και κατάργηση των εργασιακών, κοινωνικών και πολιτικών μας δικαιωμάτων που εφαρμόζει σήμερα η αστική εξουσία, δε θα μπορέσουμε να σηκωθούμε από τον λάκκο που μας έχουν σκάψει και μας βυθίζουν όλο και πιο βαθιά μέρα με τη μέρα οι κυρίαρχοι. Τώρα είναι η ώρα για τη μαχητική ανόρθωση και ανασύνταξη των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων. Δε θα ζήσουμε τον εφιάλτη που μας ετοιμάζουν το κράτος και το κεφάλαιο. Η μοιρολατρία, η απογοήτευση, η αδράνεια και η εναπόθεση φρούδων ελπίδων στην αστική πολιτική δεν οδηγούν πουθενά αλλού παρά στην ήττα και στη συντριβή των από τα κάτω.

Όλοι οι εκμεταλλευόμενοι και οι καταπιεσμένοι πρέπει να χτυπήσουμε συντονισμένα και σε κάθε πεδίο τους θεσμούς και τα όργανα της αστικής εξουσίας. Πρόκειται για άμεσο επίδικο για τη συλλογική επιβίωση των ταξικά υποτιμημένων κοινωνικών στρωμάτων. Δε θα κάτσουμε να κλάψουμε τη μοίρα μας, ούτε θα περιμένουμε καρτερικά και μεταφυσικά κάποιον από μηχανής θεό. Θα δράσουμε τώρα! Όλοι και όλες στην αντεπίθεση!

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΑΚΚΑ

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΕΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΑΚΚΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ

ΑΜΕΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ


Αναρχική Ομοσπονδία
Site: anarchist-federation.gr
email: [email protected]
Twitter: twitter.com/anarchistfedGr
Fb: facebook.com/anarxikiomospondia2015
Youtube: Αναρχική Ομοσπονδία