Άμεση Απελευθέρωση του Βαγγέλη Σταθόπουλου | Αναρχική Ομοσπονδία (Περιφέρεια Αθήνας)

Ο αναρχικός Βαγγέλης Σταθόπουλος βρίσκεται προφυλακισμένος από τις 8 Νοέμβρη του 2019. Κατηγορείται για ληστεία σε κατάστημα «Play» του ΟΠΑΠ στον Χολαργό και για τη συμμετοχή του στην «Επαναστατική Αυτοάμυνα».Ο ίδιος έχει αρνηθεί τις όποιες κατηγορίες που του προσάπτουν από την πρώτη στιγμή.

Τα «αδιάσειστα» στοιχεία σύστασης της κατηγορίας δεν είναι παρα ένα «ανώνυμο»τηλεφώνημα πριν την σύλληψη του και η παροχή βοήθειας στον καταζητούμενο αναρχικό Δημήτρη Χατζηβασιλειαδη. Δεν υπάρχουν ούτε μάρτυρες,ούτε το DNA,ούτε τίποτα που να αποδεικνύει ότι έχουν κάποια βάση οι κατηγορίες που προσάπτονται στον Βαγγέλη Σταθόπουλο. Οι μόνοι λόγοι που τον οδηγούν να σύρεται ξανά στα δικαστήρια είναι η -για άλλη μια φορά- ενορχηστρωμένη προσπάθεια από το Κράτος, να τον καταδικάσει. Δικάζοντάς τον, εκείνο που διώκεται και καταδικάζεται στην πραγματικότητα, δεν είναι τίποτε άλλο απο το πολιτικό του φρόνημα και τη μακρόχρονη στράτευσή του στο αναρχικό κίνημα και στους αγώνες των από τα κάτω.

Οι μεθοδεύσεις του Κράτους και της «αντι»τρομοκρατικής υπηρεσίας είναι μεθοδεύσεις που γνωρίζουμε πολυ καλά

Κατασκευασμένες κατηγοριες, με “φυτεμένα” στοιχεία, μάρτυρες που εμφανιζονται ξαφνικά μπροστά στον/στην Πρόεδρο του δικαστηρίου χωρίς να ήταν καν στην υπόθεση και όλες οι υπόλοιπες ραδιουργίες της Κυριαρχίας,για να καταστείλει κάθε πολιτική εναντίωση. Σε αυτό το πλαίσιο δεν μας ξαφνιάζει η στάση του κράτους απέναντι στον αναρχικό Βαγγέλη Σταθόπουλο,που αφού μπήκε στον στόχαστρο του Κράτους, είναι περισσότερο από βέβαιο πως θα αντιμετωπίσει σκευωρίες και “στημένα” κατηγορητηρια.

Ως Αναρχικοί και ως Κοινωνικοί Αγωνιστές είναι χρέος μας να σταθούμε δίπλα και αλληλέγγυα στον Βαγγέλη Σταθόπουλο,όπως και εκείνος στάθηκε πλαι στον Δ. Χατζηβασιλειάδη όταν εκείνος ήταν κυνηγημένος και τραυματισμένος. Να μην αφήσουμε τον Βαγγέλη στο έλεος του διωγμού τους! Οταν κυνηγάνε έναν θα βρίσκουν όλους μας απέναντι.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟY

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

Στηρίζουμε την συγκέντρωση και πορεία στις 21/4 6μ.μ στο Μοναστηράκι.

Αναρχική Ομοσπονδία (Περιφέρεια Αθήνας)