Στις 24 Μάη ο αναρχικός αγωνιστής Γ. Δημητράκης, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Δομοκού, δέχεται δολοφονική επίθεση απο τσιράκι γνωστούμαφιόζου με αποτελέσμα βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Νοσηλέυτηκε στο νοσοκομείο της Λαμίας σε σοβαρή κατάσταση και προς τον παρόν η ζωή του βρίσκεται εκτός κινδύνου. Παρόλα αυτά και ενώ οι γιατροί θεωρούν αναγκαία τη συνέχεια της νοσηλείας του σε κέντρο αποκατάστασης για την αποφυγή μόνιμων βλαβών, ο σύντροφος μεταφέρθηκε ξανά στις φυλακές Δομοκού σε ειδικές συνθήκες κράτησης.

Αυτήν τη στιγμή είναι σε κατάσταση απομόνωσης με πρόσχημα την πανδημία. Βρίσκεται σε κελί με συνεχή παρακολούθηση μέσω καμερών, χωρίς καμία επαφή με άλλους συγκρατούμενους του και φυσικά χωρίς την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψή που χρήζει η κατάστασή του. Είναι ολοφάνερο ότι πραγματοποιείται μία δεύτερη απόπειρα δολοφονίας με τη μορφή βασανιστηρίου εναντίον του συντρόφου. Το κράτος προσπαθεί να αποτελειώσει ότι άφησαν στη μέση οι μαφιόζοι. Άλλωστε, οι τακτικές αυτές απέναντι σε έγκλειστους κοινωνικούς αγωνιστές είναι πάγιες και στόχο έχουν την έμμεση απενεργοποίηση τους από τη συμμετοχή στην ενεργό κοινωνική δράση. Μόνο τυχαίος δεν μπορεί να είναι ο ξυλοδαρμός ενος αγωνιστή που ο αξιακός του κώδικας ως αναρχικός βρίσκεται σε αντίθεση με τους πάσης φύσεως μαφιόζους κρατικούς και μή. Όπως έχουμε δει, και όχι μόνον εντός των φυλακών, κράτος, αφεντικά και μαφία πηγαίνουν χέρι-χέρι όσον αφορά τον κοινό τους εχθρό δηλαδή την μαχόμενη κοινωνική βαση.

Η μεταφόρα του συντρόφου σε κέντρο αποκατάστασης πρέπει να γίνει άμεσα ώστε να αποφευχθεί κάθε πιθανός κίνδυνος σωματικής και νοητικής μόνιμης βλάβης. Τόσο η απόπειρα δολοφονίας του Γ. Δημητράκη από μαφιόζους μέσα στις φυλακές όσο και η εγκληματική κρατική πολιτική που εξαντλείται εκδικητικά στο πρόσωπό του φανερώνουν για μια ακόμη φορά την ανάλγητη θέση τους κράτους απέναντι στους κοινωνικούς αγωνιστές, καθώς και στους μη προνομιούχους εντός των φυλακών. Την πολιτική ευθύνη για αυτήν την μεθοδευμένη κακοποίηση του συντρόφου μας την έχει η διεύθυνση των φυλακών Δομοκού, το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. και συγκεκριμένα ο Μ. Χρυσοχοΐδης, η Γ.Γ. αντεγκληματικής πολιτικής Σ. Νικολάου καθώς και σύσσωμος ο δολοφονικός κρατικός μηχανισμός.

Ας αναλογιστούν λοιπόν οι παραπάνω τις ευθύνες που φέρουν οι θέσεις τους και ας πράξουν σοφά. Από τη μεριά μας οφείλουμε να επισημάνουμε, απλά και όμορφα, πως όπως κανένας έγκλειστος αναρχικός έτσι και ο Γ. Δημητράκης δεν είναι μόνος του.

ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ Γ. ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΡΈΜΙΣΜΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ