Η συνθήκη της πανδημίας έφερε σε όλη την κοινωνία μια σειρά διλήμματα που δεν μπορούσαν να απαντηθούν παρά μόνο μέσω εκτιμήσεων, προβλέψεων και υποθέσεων. Από την κορυφή ως την βάση, όλες οι πλευρές του κοινωνικού πολέμου, έπρεπε να πάρουν σαφείς αποφάσεις κινούμενες σε αχαρτογράφητα νερά. Αν και απέχουμε πολύ από το τέλος αυτής της συλλογικής περιπέτειας, για το ριζοσπαστικό κίνημα είναι η ώρα να αποτιμήσει την κατάσταση, να αξιολογήσει επιλογές που έκανε, να διαλευκάνει το τοπίο των αλλαγών που έρχονται και να εξελίξει την στρατηγική του. Πόσο και πώς θα είναι διαφορετικός ο κόσμος μετά, σε τέτοιες πρωτόγνωρες συνθήκες, οφείλει να καθοριστεί και από εμάς, την κοινωνική βάση και τις δυνάμεις που αντιστέκονται στην σημερινή δυστοπία.
Καλούμε σε μια συζήτηση πρώτης αποτίμησης των επιλογών που έγιναν στην συνθήκη της πανδημίας από τις δυνάμεις του κινήματος και ανίχνευσης των επιλογών που θα χρειαστεί να γίνουν στα επόμενα στάδια μιας υγειονομικής κρίσης που πλέον διαπλέκεται με μια σειρά άλλων παράλληλων κρίσεων (οικονομική, γεωπολιτική) δημιουργώντας σκοτεινές προοπτικής για την κοινωνική βάση