Η ξεφτίλα κι η παλιανθρωπιά έχουν τα όριά τους. Για την προβοκάτσια με τη δήθεν στήριξη αναρχικών προς τον γυναικοκτόνο Δ. Βεργή.

Με έκπληξη κι οργή διαπιστώσαμε πως κυκλοφόρησε μέσω ανώνυμου προφίλ στο Instagram ένα αφισάκι με ένα δήθεν κάλεσμα αναρχικών στην πλατεία Εξαρχείων για live οικονομικής ενίσχυσης στον γυναικοκτόνο Δημήτρη Βέργο. Το προφίλ διαγράφηκε λίγες ώρες μετά. Το ηλεκτρονικό αφισάκι αναπαράχθηκε από τουλάχιστον 2 ηλεκτρονικά ΜΜΕ με τον πομπώδη τίτλο “Στο πλευρό του δολοφόνου της Γαρυφαλιάς οι αντιεξουσιαστές”. Τα 2 ηλεκτρονικά ΜΜΕ είναι το kedenews.gr και το news2u.gr, ιδιοκτησίας του ομίλου Pressgroup, με ίδιο αριθμό μητρώου κι ημερομηνία καταχώρησης στο μητρώο ηλεκτρονικών ΜΜΕ. Στο news2u το “ρεπορτάζ” υπογράφει η Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη, υποψήφια σύνεδρος της ΟΝΝΕΔ το 2016.

Αυτή η άθλια προβοκάτσια έρχεται σαν επιστέγασμα μιας εξίσου άθλιας εκστρατείας γνωστών wannabe alt-right κύκλων της Νέας Δημοκρατίας που λίγες ώρες μετά τη γυναικοκτονία της Γαρυφαλιάς “ανακάλυψαν” πως ο δράστης είναι αναρχικός γιατί είχε κάνει like μεταξύ άλλων σε 3-4 αναρχικές σελίδες στο Facebook. Μια άθλια εκστρατεία με διττό στόχο. Αφενός να λοιδωρήσει το αναρχικό κίνημα σαν φυτώριο εγκληματιών. Αφετέρου να επιτεθεί στο φεμινιστικό ρεύμα που έχει καταφέρει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να ριζώσει και να επεκταθεί μέσα στην κοινωνία. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ίδιοι ακριβώς άνθρωποι που “ανακάλυψαν” ότι ο γυναικοκτόνος είναι αναρχικός, λίγες ώρες μετά ειρωνεύονταν και διαστρέβλωναν για πολλοστή φορά τον όρο “γυναικοκτονία”.

Από την πλευρά μας οφείλουμε να πληροφορήσουμε όλον αυτόν τον εσμό (μαζί και φερόμενους ως δημοσιογράφους του Pressgroup) πως το κίνημα ενάντια στις γυναικοκτονίες, την κακοποίηση, τις παραβιαστικές συμπεριφορές, τις έμφυλες ανισότητες και τελικά ενάντια στην πατριαρχία και τον καπιταλισμό θα περάσει κι από πάνω τους και θα τους τσακίσει.

ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΗ

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ

Αναρχική Ομοσπονδία